English version

VuPik Vukovar

Home

O bridžu

Članovi

Rang lista

Novinski članci

VU LINKS

DOWNLOADS

Statut

Vijesti iz povijesti

Statut HBS

Crobridge.com

HBS

    SLIKE:
   RAZNO
   ŠKOLARCI

       Linkovi:
Dr.J.Tomljenović Zgb
Jurica Tomljenović Pula
Dubrovnik
S.Dolušić Braco
Rijeka
Sisak
Samobor
Split
Zgb. BK
Element Zg WBF
Sombor
BS Slovenije
BK Ljubljana
Tivoli Ljubljana
BS SiCG
Bgd. TBK

bridz@hi.htnet.hr

032 450-484

091 544-6321

Web Counter
Free Web Counter


Update: 10.09.2005.

Home Page

VIJESTI IZ POVIJESTI

 

Taekwando klub Jastreb iz Zagreba ima bolji program u odgoju i obrazovanju od bridža U ponovljenom Natječaju za financiranje udruga za projekte u izvaninstitucionalnom odgoju i obrazovanju Ministarstvo ponovno zaobišlo Vukovar (zajedno s Jarminom i Rabom). Više od 50.000 Kn odobreno za međunarodno taekwando natjecanje a nema novaca za bridž kamp na Rabu za 40-toro uglavnom siromašne, ali darovite djece iz Vukovara i sela Jarmine (pored Vinkovaca) i uvođenje bridža u škole. Tko je sve dobio sredstva možete vidjeti OVDJE  i žalbu Ministru.

SISAK 2004

4 para iz Vukovara sudjelovala su na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Siska. Najbolji su bili Sunčica i Branko Mikša, 15 mjesto od 46 parova i 54%. Odličan rezultat uz dobru igru, ali ostaje tuga da je do posljednja 4 borda rezultat bio preko 61%. Jedna greška i prekrasno pronađenih 5 trefa od strane S. Martinović/Brguljan, tamo gdje nitko nije išao više od 3 - i čista nula. Šteta, i s prosjekom od 50% u ta četiri borda rezultat bi bio preko 59%. Čestitamo pobjednicima Bajakić/N.Čaklović. Rezultati.

Završio INTERNACIONALNI SIMULTANI PARSKI TURNIR 2004

REZULTATI Igralo se 11 kola u organiziaciji D. Obradovića iz BK Sombor, našega kluba i tehničku pomoć Baneta Vasiljevića iz BTBK

04. EASTER SIMULTANEOUS PAIRS TOURNAMENT (02.-08.04.2004.)
                                                            FINAL RESULTS
27 Countries - 55 clubs - 831 pairs - 384 tables

2003 - 03. EASTER SIMULTANEOUS PAIRS TOURNAMENT (11.-17.04.2003.)

  We are proud to presents: RESULTS

26 Countries - 49 clubs  -  812 pairs - 365 tables

PULA 2003

Uspješan nastup para Mikša S. i B. u Puli. 35. mjesto od 75 paravo i blizu 52%. Poslije prve sjednice 24. mjesto (13. od hrvatskih parova)i skoro 54%. Posebno nas je obradovala nagrada za najbolji par od "malih" klubova.

USPJEŠNO ZAVRŠENO TAKMIČENJE II. LIGE

7. mjesto od 8 ekipa i solidna igra obilježilji su ovogidišnje takmičenje II. lige grupe istok. Iako smo zadovoljni plasmanom, propuštena je prilika za puno bolji plasman. Nije se smjelo katastrofalno izgubiti u prvom kolu od posljednje plasirane ekipe a protiv tri ekipe vodili smo u I. poluvremenu.

Majstorica u Somboru

I na drugoj ovogodišnjoj majstorici par Mikša S. i B. uspješno su nastupili. 12. mjesto od 30 parova je zadovoljavajući rezultat koji je mogao biti puno bolji da ponovo umor i gubitak koncentracije nije učinio svoje (52 borda odigrana u danu kada si morao rano ustati i putovati). Dva početnička kiksa u odigravanju kažnjena su s 26 IMP i puno boljim plasmanom.

ZAVRŠEN 1. NAGRADNI, MEĐUNARODNI SIMULTANI TURNIR

Nakon 13 kola uspješno je završen međunarodni turnir na kojem je sudjelovalo 9 klubova iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore, ukupno 195 igrač, od toga 20 iz Vukovara. U KONKURENCIJI PAROVA koji su morali odigrati najmanje 7 kola pobijedili su BOGOVIĆ Davor i ĐUKIĆ Milan iz Siska ispred FRANKOVIĆ Ričarda i OBRADOVIĆ Duška (Sombor) i FERIĆ Boris/PAHIĆ Alen (Sisak). Odlično, 6. mjesto i nagradu od 35 Eura osvojio je vukovarski par Sunčica i Branko MIKŠA (57,02%). U POJEDINAČNOJ KONKURENCIJI nenagrađenih igrača s najbolja tri rezultata prvi je Goran ZAHORA (prosjek 63,22% i nagrada od 40 Eura), drugi je Franjo Koledić (62,07% i 30 E), obojica našega kluba. Treći je Zlatko Unetić iz Siska (61,17&, 20E). Izvrstan uspjeh četvorice vukovarskih igrača koji će biti okosnica kluba u drugoligaškom takmičenju kada očekujemo da ćemo pokazati pravu snagu, dobru igru i pokušati ući u kvalifikacije za 1. ligu. Rezultati turnira tj. poredak kakvi jesu sigurno nisu pokazali stvarnu snagu igrača jer se međusobno nisu niti jednom sastali. Svi nisu igrali dovoljno turnira ili su igrali s različitim partnerima ali to niti nije bila namjera organizatora. Ovakav način organiziranja turnira pokazao se kao izuzetno koristan u edukacijskom smislu za sve, a posebno "male" klubove koji svoje rezultate mogu uspoređivati s daleko većim uzorkom nego što je to u sali u kojoj igraju. Mogu vidjeti kako su drugi igrali i što se sve moglo napraviti s nekim bordovima. Očekujemo da će se ovakvi turniri i dalje organizirati, zato pozivamo zainteresirane klubove da se već sada prijave ili zatraže dodatne informacije o načinu organiziranja i igranja putem Interneta.

PARSKO PRVENSTVO HRVATSKE U LOVRANU

Na ovogodišnjem prvenstvu Hrvatske naš klub predstavljali su Sunčica i Branko Mikša. 76 para igrala su tri sjednice po 26 bordova. Ponovo smo napravili istu grešku. Proveli smo čitav dan na putu (od 4,30 ujutro) a prva sjednica je završila poslije ponoći i rezultat je toga dana bio više nego katastrofalan. Drugi dan je bio dobar (preko 50%) ali ostaje gorak ukus da je moglo biti puno bolje jer je koncentracija popustila u 5 zadnjih bordova. I pored solidne igre u druga dva dana nije se mogao popraviti loš plasman iz prve sjednice i donji dio tablice je bio neminovan. Rezultate možete pogledati na Crobridge.

1. NAGRADNI MEĐUNARODNI SIMULTANI TURNIR

U organizaciji BK Sombor, Bridž saveza Srbije i Sportskog bridž kluba VuPik Vukovar održava se prvi nagradni, međunarodni simultani turnir. Turnir se igra po izvrsnom programu PariScoreV2.4 kojeg je izradio Somborac Duško Obradović. Na turniru sudjeluje 9 klubova koji svakog ponedjeljka u svojim klubovima igraju s istim podjelama. Rezultati se preko Interneta šalju organizatoru koji obračunava rezultate kao da se igralo na jednom mjestu. Ovo je odličan sistem za male klubove koji zbog malo stolova ne mogu odigrane bordove kvalitetno tj. realno obračunati i vrednovati. Ovako se rezultati uspoređuju s više od 50 parova. Osim toga, programom se može analizirati svaki bord i vidjeti kako su drugi licitirali i atakirali. Do sada je odigrano 11 od 13 kola a među prvih 10 su i 2 para iz Siska i jedan iz Vukovara. Za pobjednike turnira pehare će osigurati HBS a novčane nagrade osigurat će se od kotizacije koja je 1 Eur (10 kuna) po paru. Informacije i rezultate možete pogledati na web stranici BK SOMBOR

BEOGRAD - MAJSTORICA

Na poziv BSS gostovali smo na jednom od najvećih i najpoznatijih turnira u Jugoslaviji. S novim sistemom (skraćenom verzijom Precisiona) i izvrsnom igrom dostojno smo repreznetirali naš klub (a i šire). Nakon prvog kola Sunčica i Branko Mikša bili su 10. Na kraju, nakon čak 56 bordova bili smo 13. od 49 ponajboljih YU parova (13 velemajstora, 15 majstora...).

rezultati i tablica: 88. YU MAJSTORICA

BILI SMO U POSTOJNII

Naša ekipa pozvana na tradicionalni turnir u Postojnu. Pokušali smo nekoga pobijediti ali nije išlo. Umjesto pobjede izvrsno smo se zabavili i družili.Zahvaljujemo se organizatoru na pozivu.

ODLIČAN NASTUP U PRVENSTVU I KUPU

Prva prvenstvena pobjeda!!! Prošle godine bilo je neriješeno s Rabom, ove godine pobijeđen je Samobor a iduće godine idemo u I. Ligu. U kupu 3. (od 4) u grupi i 8. (od 16) u utješnoj grupi. Posebno raduje što je na ova dva takmičenja nastupilo čak 7 igrača - S. i B. Mikša, Goran Zahora, R. i Ž. Bradvica, Franjo Koledić i Drago Šest. Na dva posljednja klupska turnira, u sklopu 02. EASTER SIMULTANEOUS PAIRS TOURNAMENT 2002
pobjednici Ružica/Goran Zahora i Renata/Željko Bradvica.

Sunčica Mikša i Nada Lang najbolji ženski par u Dubrovniku!

Dubrovnik Open 2002. Butler, S. Mikša i Dr. Nada Lang 15. od 51 para!! Iza su ostale Tihana/Izvorka, Muller/Zagajšek... Prvi puta je netko od Vukovaraca nagrađen na nekom od jačih, međunarodnih turnira. Mičel nije bio tako uspješan, ali cure su ipak pokazale zube. Muška kombinacija B. Mikša i S. Lang odlični na batleru (23.) ali ipak iza cura, solidni na mičelu (47%) a svi zajedno dobri na timu - dvije pobjede i 4 poraza koja su se mogla izbjeći. S obzirom da su ove, vukovarsko-zagrebačke kombinacije prvi puta igrale zajedno plasmani su više nego dobri.

PROSLAVLJENA GODIŠNJICA POSTOJANJA KLUBA

Prošla je godina dana. Učinjeno je puno i malo. Idemo dalje. Izaslanici HBS-a Drago Diklić i Esad Kulović izrazili su zadovoljstvo radom i napretkom kluba, posebno u radu s mladima.

Branko Mikša izabran u Izvršni odbor Hrvatskog bridž saveza

Na godišnjoj skupštini HBS-a u Lovranu uz Dinu Julijus i Dubravka Diklića u Izvršni odbor izabran Branko Mikša! Kakva čast i priznanje za Vukovarce. Stari članovi IO su Miljenko Brkljačić, Stjepan Dolušić, Zoran Šantek i Branko Špiljak.

 

PRVENSTVO HRVATSKE U LOVRANU

Prošle godine učestvovala su 2 para, ove godine 4 (iduće godine zna se). Kadetski par (Siniša i Igor) povedeni su zato da od preostala 3 para nitko ne bude zadnji! Ženski par, Sunčica i Slavica 82. Mix Ružica i Goran 80. a Branko i novi član Hrvoje Zujić 65. (od 84 para).

KLUB IMA SVOJE PROSTORIJE !!!

Odiseja je završena. Postignut je dogovor s "HNK Vukovar '91". Više od 200 kvadrata odlično uređenog i klimatiziranog prostora na Gradskom stadionu u Vukovaru ustupljeno je našem klubu. Klub je otvoren svaki dan od 8 ujutro do.... ovisi o raspoloženju.  Želja nam je da najesen organiziramo turnir uz učešće 80 - 100 igrača! 

Prva nas je obišla i ugodno iznenadila Sanja Blaži iz JT ZG koja je iskoristila svoj službeni put i malo se zabavila s nama - a ponešto smo i naučili. Barem da je više ovakvih ugodnih iznenađenja. Dođite, ne morate se čak ni najaviti, a može se negdje i prespavati.

1. Alpe-Adria Saracus - Poreč, Laguna Materada, 01.-02.06.2001.
U organizaciji ZBK i BCR Austrija u Poreču odigran vrlo jak, medjunarodni turnir. Sunčica i Branko Mikša uspješno su predstavljali naš klub.  Počelo je dobro, prva sjednica od 28 bordova završila je s 49,37% i 49. mjestom od 78 parova! Moglo je i bolje. Poučeni lošim iskustvima zbog dugotrajnog putovanja došli smo dan ranije, ali jutarnje kupanje i sunčanje bili su prevelik izazov - Sunčica je bila Sunčanica, a Branko je sat vremena prespavao. Ipak,  nakon prvoga dana iza nas ostali su Borevković-Tesla !?(repka), Kulovići...  Bratuša-Vukelić bili su 42. a B. Šver-Tedeschi 45... Drugi dan ponavlja se stara priča. Jednostavno nema se snage ni koncentracije za igru, ili je to ipak rutina i iskustvo koje možemo steći samo igranjem. Ipak, 63. mjesto i 45 % je rezultat koji obećava.

Svi bridžisti, putnici namjernici koji dolaze ili prolaze kroz naš grad, pozivaju se na kavicu i druženje, a mogli bi malo i kartati. Svaki dolazak i susret za nas i buduće članove je od velike važnosti za napredak bridža u Vukovaru.

Dobar nastup u Sisku
Na tradicionalno dobro organiziranom turniru u Sisku (uz odličan srneći ćobanac) Sunčica i Branko Mikša zauzeli odlično, 20. mjesto od 42 para. Iako smo zakasnili (kvar na automobilu je postao tradicija) ljubazni domaćini su nas ipak uključili u turnir.

U Vukovaru bridž će se igrati u svim osnovnim i srednjim školama!
Ministarstvo prosvjete i školstva dalo je preporuku ravnateljima osnovnih i srednjih škola u Vukovaru da u sklopu redovne nastave tjelesne i zdravstvene kulture omoguće prezentaciju ovoga sporta. Svi učenici 7. i 8. razreda osnovnih škola i svi razredi srednjih škola proći će kratki (instant) tečaj u trajanju od 2 školska sata - dovoljno da se upoznaju s osnovama i ljepotom ove igre te da se uključe u klub ili u školsku sekciju.
Počelo je. Prvi školski sat održan 10. svibnja u II. osnovnoj školi (8. razred). Sutra je na redu Gimnazija.

Klupske prostorije  - odiseja se nastavlja

Iako je nakon višemjesečnog natezanja prije skoro dva mjeseca Upravni odbor Vupika donio odluku da nam se iznajmi prostor u Hotelu Dunav, do današnjeg dana - 10. lipnja 2001. još uvijek  nije sačinjen i nama predočen  ugovor !?   Živjela administracija.

Klub je napokon pronašao prostor za svoj rad.
Prostorije kluba bit će u Hotelu Dunav (bivši disco-klub). Svećano otvorenje očekuje se za mjesec dana nakon što se prostor obnovi i uredi.

Melita i Vlatko Štimac 3. na USPT
Za Uskrs je putem Internera održan veliki međunarodni, simultani turnir na kome je učestvovalo 23 kluba s 277 parova iz 12 država. Veliki uspjeh napravio je par Melita i Vlatko Štimac koji su zauzeli 3. mjesto.

Selce 13. - 15. 04.
Sunčica i Branko Mikša sudjelovali su na turniru u Selcu. Batler jer još i dobro prošao (33. od 46 parova, iza nas je ostalo 8 stranih parova) ali za Mičel nije bilo ni snage ni koncentracije (vjerojatno ni znanja). Utisci fenomenalni. Stečeno je novo iskustvo, toliko potrebno za daljnje usavršavanja.

PRVI EKIPNI USPJEH VUKOVARACA - VUKOVAR-RAB 15:15

Favorit i do toga meča kandidat za 1. ligu doživio neugodno iznenadjenje od Vukovaraca.      (S. i B. Mikša, F. Koledić i R. Klisurić). U preostala dva meča umor i neiskustvo učinili su svoje. Ipak pružen je koliko-toliko jak otpor najboljima B ligi ZGBK i KT.

Vukovar, 05.lipnja 2001.

Ružica i Goran Zahora prvi, Su. i B. Mikša drugi, a Softa i Slavica treći. Igaralo se na tri stola ukupno 18 bordova.  Zahore su se napokon probudile. Vjerojatno je razlog  činjenica da se Dario Zahora napokon ustalio u prvoj momčadi Dinama. Svi smo zbog toga sretni i ponosni, ali se ipak nadamo se da će se mamica i tatica sada malo više posvetiti bridžu.

Na 3. klupskom turniru pobijedili V. i M. Štimac, ispred B. Mikše i G. Zahore. Treći Jarminčani Šamukić Franjo i Koledić Tihomir.

15.06.

održan 5. klupski turnir. Pobjednici Branko i Goran, ispred F. Koledića i Starca. HBS bodove osvoji:   3. Tiho - Šamukić i 4. Sunčica - Ružica.

17. – 19.11.2000. 6. Otvoreno prvenstvo Hrvatske za parove, Lovran

Na prvenstvu učestvovala dva para (B. Mikša/G. Zahora i S. Mikša/i R. Zahora). Učestvovalo 80 parova iz Hrvatske i inozemstva. Muški par nakon prve sjednice zauzima sredinu tablice ali u 2. i 3. sjednici zbog umora i neiskustva popuštaju i zauzimaju donji dio tablice. Ženski par, za razliku od muškog igra bolje u 2. i 3. sjednici i nakon katastrofalnog početka ipak uspijevaju pobjeći s dna ljestvice. Ipak je ovo prvi turnir na kojem smo igrali i susreli s pravilima i načinom turnirske igre. Iskustvo je dragocjeno, a posebno prijem i odnos svih igrača prema nama, novim igračima i Vukovarcima. Znat ćemo im uzvratiti.

06. 01. 2001. Hotel Dunav, Revijalno-edukativni meč sa selekcijom Zagreba

Stjepan Dolušić i Zoran Šantek predvodili su kombiniranu ekipu koja je odigrala propagandni meč s našim klubom. Rezultat nije bitan (zna se) ali su budući članovi prvi puta vidjeli kako se igra bridž. Dogovorene su nove aktivnosti, izmijenjena iskustva i kreće se u omasovljenje kluba.

13.01. 2001. Hotel Dunav, Revijalno-edukativni meč Vupik – Selekcija HBS

Esad i Sandra Kulović, Drago Diklić i Slobodan Lang s jednim juniorom gostovali su u Vukovaru odigravši revijalni meć protiv domaćina. Zainteresiranim građanima gosti su i birani riječima ukazali na važnost i ljepotu ove igre. Za razliku od prošlog puta mediji su značajnije popratili ovaj događaj. Vinkovačka televizija napravila je prilog o ovom susretu i bridžu kao sportskoj disciplini. Čak je i Večernji list objavio članak s izjavama D. Diklića i glavnog tajnika Esada Kulovića. Nakon ovih susreta o bridžu se puno govori u Vukovaru. Interes je izuzetno velik, što je i razumljivo jer u ovome gradu je teško naći mjesto za zabavu i izlaske. Jedva čekamo da dobijemo (?) prostorije. Koliko će onda biti članova!

bridz@hi.hinet.hr

 

English version Home

Članovi

Rang lista

Naučite bridž

Novinski članci

Gostovanja 

Komentari o VuOpen

Statut

Vijesti iz povijesti

Slike Vukovara

Crobridge.com

HBS

Linkovi:
Dr.J.Tomljenović Zgb
Jurica Tomljenović Pula
Dubrovnik
S.Dolušić Braco
Rijeka
Sisak
Samobor
Split
Zgb. BK
Element Zg WBF
Sombor
BS Slovenije
BK Ljubljana
Tivoli Ljubljana
BS Srbije
Bgd. TBK

bridz@hi.htnet.hr

Update: 10.06.2005.

bridz@hi.hinet.hr