VU

VuPik Vukovar, Croatia

Sporting Bridge Club

English version

Home             

O bridžu
Naučite bridž

Članovi
Download
literatura i programi
Rang lista
Rang Barutana
Statut

 Vijesti povijest
   Statut HBS

BBO standard
sistem licitaže za
početnike na hrv.

Trenirajte licitažu
online s partnerom
biddingquest.com

SLIKE:
    ŠKOLARCI

  Linkovi:

Crobridge.com
HBS
     WBF

Dr.J.Tomljenović
J.Tomljenović Pula
Dubrovnik
S.Dolušić Braco
Rijeka
Sisak
Samobor
Split
Zgb. BK
Element Zg
Sombor
BS Slovenije
BK Ljubljana
Tivoli Ljubljana
BS Srbije
Bgd. TBK
Slem Bgd
Novi Sad

CC Mikša

VU linkovi
gospodarstvo,
klubovi, udruge...
Vukovarac.net
najbolji web portal
Vukovar.hr
oficijelni web
Vukovarske novin
novine i radio
YPGD
mirov.grupa mladih
OFF VUknjiž.
kultur. e-zine

 bridz@hi.htnet.hr

032 445-197
099 213 1950
091 544 6321

Web Counter
Free Web Counter

 

Counter
Web Tracker

Update: 22.06.2007.

6th  VUKOVAR OPEN 2007

Winners:

Vukovar Open:            Vlajnić Branko - Zipovski Dimitraki, Srbija

Welcome Tournament:   Đorđević Aleksandra - Altman Boris, Srbija

Prvih 12 i nagradjeni parovi
    Frekvencije, personalci i bordovi:  Butler Open

Posebne čestitke brodu restoranu ARKA na Dunavu za organizaciju subotnje, tradicionalne zabave do jutra na izvrsnom ćobancu i ugodnoj atmosferi u kojoj su gosti mogli birati tri sale za zabavu: romski orkestar Jovice Nikolića iz N. Sada, slavonske tamburaše ili disco-klub. S obzirom na komentare, to će postati tradicija. Interesantno je pogledati kako su neki igrali u prvoj a kako su prošli u drugoj sjednici. Razlog ne moram navoditi. Autor ovih stranica pao je za 18 mjesta ali ga tješi da su drugi prošli još gore. Ovdje možete pogledati i neke slike. Na žalost, zbog ograničenog kapaciteta hotela Dunav i otkazivanja (!?) dogovorenog smještaja u hotelu Lav samo 40 parova. Ugodno iznenađenje i čestitke drugoplasiranim damama s Raba Kaštelan Ratka - Pahljina Vinka na Butleru i 3. mjesto na Openu juniora Tomislav Gracin - Luka Donđivić. Najbolji Vukovarac Branko Mikša s 3 pehara - za najbolji mix i slavonski par na Butleru sa Sunčicom i kao najbolji internacionalni na Openu s A. Mikićem iz Austrije. Najbolji slavonski par na Openu Ružica i Goran Zahora iz Vukovara.

U ime organizatora, hvala svima što su došli, a ostali mogu samo žaliti.

 

___________________________________

BRIDŽ KRSTARENJE MEDITERANOM, 12 dana već od 960 EUR

BRIDGE CRUISE - MEDITERAN -November, 3th - 14th 2007

 

IN MEMORIAM

S dubokim bolom javljamo da nas je 25.03. nakon duge i teške bolesti zauvijek napustio naš najstariji član MILAN, MIKI VESELINOVIĆ.  Njegov  talent, lucidnost u igri i prijateljstvo ostat će nam vječno u uspomeni.

 

Bridž kao školski predmet na YouTube:

HTV Dnevnik i Brisani prostor Gorana Milića

__________________________________________________

TV REPORTAŽE

Objavljene u HTV Dnevniku  (o prvom satu bridža u II. srednjoj školi u Vukovaru). Brisanom prostoru Gorana Milića (gost Ministar Primorac koji je obećao uvođenje bridža u škole), Dnevniku RTL-a i emisije Niski start Vinkovačke televizije o novoosnovanom bridž klubu BARUTANA u Vinkovcima možete skinuti sa weba

________________________

VUKOVAR OPEN 2006
19.- 21. 05.      Hotel  Dunav

Results:  Butler    Vukovar Open 2006   51 par.

1. Marjai Zold 65,76 % (HUN),
2. M. Brkljačić (CRO) - A. Mikić (Austrija) 64,20,
3. S. Babić - Pintarić (CRO) 62,16,
4. Vlajnić - Zipovski (SCG), 61,98
5. Jeseničnik - Orač (SLO). 61,48
 Najbolji Slavonski par: junior Siniša Mikša i Slavica Dombaj!

Batler 40 parova iz Cro, SCG, Slovenije, Austrije, Mađarske i Rumunjske.
1. Đurićić Parežanin 77, 2-3 Brkljačić-Grahek i Vlajnić-Zipovski
Najbolji Slavonski par: vinkovčani Božić - Cindrić, vukovarski: Sunčica i Branko Mikša

 

MURPHYJEV ZAKON:

Prvi zakon bridža:    Uvijek je partner taj koji griješi.

________________________________________________________________

HRVATSKI KUP ZA KLUPSKE EKIPE 2006.       Konačni poredak

Na iznenađenje većine, Vukovarci se plasirali u završnicu kao 11. i na kraju smo osvojili 14. mjesto od 34 ekipe.         Sastav:  Sunčica i Branko Mikša, Nenad Panić i Drago Diklić.    
___________________________________________________________

MINISTARSTVO ODOBRILO - PREPORUČILO UVOĐENJE BRIDŽA U ŠKOLE

Na osnovu našega Programa za uvođenje bridža kao izbornog - fakultativnog predmeta u osn. i srednjim školama, Ministarstvo obrazovanja i Zavod za školstvo odobrilo je i preporučilo da se bridž može fakultativno predavati u svim školama koje osiguraju voditelje, tj. u onim školama koje su zainteresirane. Zakonska osnova postoji, jer o izbornim i fakultativnim predmetima u srednjim školama odlučuju same škole. Jedina "prepreka"je bila što se nadležno Ministarstvo do sada nije izjašnjavalo o ovoj problematici. Mišljenje Ministarstva, (.zip).   Elaborat s obrazloženjem za škole.zip

Kako uvesti bridž u škole:

Pronađite zainteresiranog profesora koji ne mora znati igrati bridž (ako vi niste profesor u toj školi).  U većini škola svaki profesor bi trebao da ima jedan fakultativan predmet po svom izboru. Obično to je jednom mjesečno, ali može i češće.  Ubijedite ga da izabere bridž i to predloži Nastavničkom vijeću (i ravnatelju).  Kao argument neka se prilože mišljenja Ministarstva i Zavoda za školstvo i Elaborat s obrazloženjem (koji treba dopuniti vašim podacima) koje možete skinuti na ovoj stranici.

POMOZITE NAM

Na žalost, još uvijek nemamo prostor za rad kluba. Vukovar je tužan grad za život, a naša parola "izvucimo mlade iz kafića, a stare iz kuća"  pomoglo bi kvaliteti življenja. Prijatelji i sponzori -  javite se. Ne trebaju velika sredstva i moćni sponzori, nego puno malih.  Koja tvrtka nije u stanju da odvoji od 20 do 100 Kn mjesečno za nas Vukovarce?  To se jednostavno može izvesti na način da se poslovnoj banci, kod koje tvrtka ima račun, izda TRAJNI NALOG a banka će svaki mjesec prebacivati desetak kuna koje nećete ni osjetiti, a nama će puno pomoći - i bit ćemo vrlo zahvalni. Ovdje je zamolba koju isprintajte i dajte vašem omiljenom šefu - direktoru (ako to niste vi), i naravno, ohrabrite ga. Naš žiro-račun kod Slavonske banke je:

2393000 - 1102035646

 

Odobreni projekti:

Odobreni su nam projekti na natječaju Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa za financiranje udruga u izvaninstitucionalnom odgoju i obrazovanju djece i mladih u školskoj 2005./2006. godini.   "Omladinski bridž kamp"  i  "Bridž - igra, šport i školski predmet"

 

7. INTERNACIONALNI SIMULTANI POJEDINAČNI TURNIR ZIMA 2006

Rezultati - Završen i 7. simultati turnir koji puno pomaže malim klubovima da bolje vrednuju rezultate svojih klupskih turnira. Najbolji Slavonac Jozo Cindrić iz Vinkovaca. 7. u generalnom plasmanu

 

SLAVONIJA SE BUDI - OSNOVAN BRIDŽ KLUB "OSIJEK"

Izvod iz registra udruga. Zainteresirani iz Slavonije, javite se: Hrvoje Zujić, magnat@os.t-com.hr, (031 215454, 098223100).

 

Osnovan SBK "BARUTANA" Vinkovci

Nakon ljetne stanke, svakog četvrtka u 18 sati i u nedjelju u 14 igra se bridž u Vinkovcima, Mjesni ured Zagrebački blok, ulica Mije Brašnića. Pozivaju se građani Vinkovaca i okolice da se prijave za tečaj.

Informacije o SBK "BARUTANA" Vinkovci: Suzana Šimunović, 032 369978, 098250165

 

10. sajam zdravlja u Vinkovcima od 21. - 23. travnja 2006. god.

I ove godine naš klub i SBK Barutana Vinkovci sudjeluju po drugi puta na ovoj velikoj priredbi.

juniori i kadeti igraju bridž na Sajmu

 

VUKOVAR OPEN 2005
20.- 22.05.
43 para, 8 međunarodnih i 4 internacionalna. 

Komentar najboljeg hrvatskog bridge portala Crobridge.com: " U svom četvrtom izdanju vukovarski turnir je u novootvorenom hotelu "Lav" zasjao u novom sjaju. Nije naravno nedostajalo ni tradicionalne zabave, cigana, domaćih kolača i čobanca, a i šetnja uz Dunav je najljepša u proljeće. Uz dosta gostiju iz inozemstva turnir je i igrački sve jači, pogledajte konačni poredak: Butler, Mitchell i slike".

 

ODRŽAN PRVI ŠKOLSKI SAT BRIDŽA
Bridž u škole
  01.02.2005.  točno u podne, u II. srednjoj školi (Borovo Naselje), bridž je napokon  ušao u škole (fakultativan predmet). Fakultet elektrotehnike i računalstva u Zagrebu otišao je još dalje - bridž je izborni predmet na 3. godini (s upisom ocjene u indeks). Na novoosnovanom, vukovarskom fakultetu "Lavoslav Ružička" imamo obećanje da će bridž također biti izborni predmet.

Evo nekih članaka o ovoj temi iz novina:  Slobodna Dalmacija , Novi list,  Večernji list

 

INTERESANTNO IZ SVIJETA BRIDŽA


Na stadionu nogometnog kluba Ajax, 21. svibnja 2000. godine, održan je najveći bridž turnir, koji je  kao takav ušao i u Ginisovu knjigu rekorda.  Sudjelovalo je ukupno 3086 parova, a igralo se 26 bordova na 1543 stola.

wpe1.jpg (6520 bytes)

Daan & Nick, prvaci Nizozemske u Mini bridžu, uzrast: 8 godina!!!

Nakon dugo vremena netko nas je posjetio

Zahvaljujemo se Nives Micelli što je uspjela organizirati poslovni put i malo igrati s nama (10.09.2005.).  Tko je slijedeći?

 

Bridž na Sajmu zdravlja u Vinkovcima 22. - 24.05.
ministar Ljubičić posjetio naš štand

Naš klub, u suradnji s udrugom građana Barutana Vinkovci, jedan je od 124 izlagača na Sajmu koji osim tema iz oblasti zdravstva obuhvaća programe Zdravi grad i poboljšanje kvalitete življenja. Ugodno smo iznenađeni zainteresiranošću građana, posebno mladih i starijih a dvadesetak ih se već prijavilo za tečaj koji će uskoro poćeti u Vinkovcima. Posebnu čast ukazao nam je ministar zdravstva koji je u pratnji vinkovačkog Gradonačelnika posjetio naš štand i obećao pomoć u lobiranju kod ministra Primorca za uvođenje bridža u škole. Održana su tri tematska predavanja: "Žene i bridž", "Izvucimo mlade iz kafića a stare iz kuća" i "Bridž u borbi protiv PTSP-a". Ovaj posljednji je bio posebno uspješan a organiziran je za medicinske stručnjake iz ove oblasti. Osim predavanja na štandu su dva stola na kojima posjetitelji mogu vidjeti kako se igra bridž a u subotu je revijalni meč između Vukovara i Jarmine/Ivankova.

 

I. TURNIR GRADOVA U NOVOM SADU

Vukovaru je ukazana čast da uz Zagreb predstavljaju Hrvatsku na 1. Turniru gradova uz sudjelovanje gradova: N.Sad, Beograd, Temišvar, Zagreb, Ljubljana Sarajevo i N.Sad II umjesto Segedina koji je zbog vremenskih (ne)prilika odustao. Pobijedili su Novosađani a mi smo zauzeli (očekivano) 8. mjesto iako smo tri puta!!! pobijedili Zagreb koji je bio 7. (21:9, 20:10 i 16:14) i igrali neriješeno s Temišvarom! S Temišvarom je bilo +1 umjesto +2 što bi bila naša pobjeda. Na žalost prva četiri kola igrali smo bez Dine i veliki bodovni minus nismo uspjeli nadoknaditi, Zagreb je imao 101 a mi 99 VP. Realno, po igri trebali smo biti bolje plasirani. U svakom slučaju izuzetno smo zadovoljni pogotovo što su ključne i najskuplje greške bile tehničke prirode (renons, nenamjerna sudačka greška (izvođač dobio kaznenu kartu!) i krvio izvučene kartice. Za Vukovar su igrali Sunčica i Branko Mikša a za drugim stolom mijenjali su se: Tedeschi, Pintarić, Julius i Drago Diklić.

 

BEOGRAD - MAJSTORICA

Nastupili smo prvi puta na međunarodnoj sceni, i to vrlo uspješno, na jednom od najvećih i najpoznatijih turnira u na 88. YU majstorici u Beogradu.  Izvrsnom igrom dostojno smo reprezenetirali naš klub (a i šire). Nakon prvog kola Sunčica i Branko Mikša bili su 10. Na kraju, nakon  56 bordova bili smo 13. od 49 ponajboljih YU parova (13 velemajstora, 15 majstora...). 

VUKOVAR OPEN 2004 - Rezultati i nagrađeni
Butler i Mitchell, personal score carrds, results...

 

HRVATSKI KUP 2004  -   3 POBJEDE I  PORAZA
Prvi dan, u sastavu: Sunčica i Branko Mikša, Dr. S.Lang/Drago Diklić izgubili smo sva četiri susreta u kvalifikacijama. U utješnoj grupi umjesto Langa igrao je Nenad Panić i dobili smo uvjerljivo sva tri susreta protiv JTZ 4 (34:0, Ananijev) JTZ 6 i Samobor. Protivnici su uzeli ukupno samo 4 impića. Hvala našim počasnim članovima što su nam pomogli.

 

VUKOVAR OPEN 2003

1. Grosvenor/Protega (Australija/SLO)
2. Karaman/I.Petrović
3. Mišković/Slipčević (SCG)
4.Juhas/Poljački (SCG)
5. T.Brkljačić/N.Čaklović
6. M.Brkljačić/Pilipović
7. Jakupović/Kojić
8. V.Biondić/Tesla
9. Bajakić/O. Medić
10. S.Mikša/B.Mikša...
Results, Personal score cards...
Butler:
1. M. Brkljačić/Pilipović
2. A. Juhas/Poljački (SCG)
3. Jakupović/Kojić
4. Grosvenor/Protega (Australija/SLO)
5. Jemc/Zadel (SLO)
6. V.Bondić/Tesla
7/8. Mišković/Slipčević (SCG), T.Brkljačić/I.Petrović
9. Mi. Kovač/Šamšalović
10.K. Biondić/P.Gudac...

Results, Personal score cards...

 

VUKOVAR OPEN 2002

BIONDIĆ-TESLA   prvi na butleru a   M.BRKLJAČIĆ-DUB. DIKLIĆ    pobjednici 1. VU-Opena.

 - Katić-Perišić nakon 1.sjednice, a Bato Protega i Miro Novak najbolji u 2.sjednici

REZULTATI:    OPEN     BUTLER  
Generalni pokrovitelj Vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer otvorio 1. Međunarodni bridž turnir. Hvala svima koji su bili, a oni koji nisu bili mogu samo žaliti.